Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hasič pri zásahu zistil, že mu umiera jediná dcéra!

Dievčatá chceli prejsť cez cestu Zobraziť galériu (3)
Dievčatá chceli prejsť cez cestu

Aktualizované

BRATISLAVA/DUBOVANY - Piešťanskému hasičovi, ktorý aj s kolegami vyrazil k nehode v Dubovanoch, sa z minúty na minútu zrútil svet. Dozvedel sa, že jedným zo zomierajúcich dievčat je jeho jediná dcéra.

Podľa svedkov Ladislav na mieste skolaboval. "Jeden zo zasahujúcich príslušníkov bol veliteľom zásahu odvolaný (...)," informovali hasiči na svojej stránke. "Na miesto udalosti sa dostavil riaditeľ OR HaZZ v Piešťanoch, ktorý odviezol vystriedaného príslušníka z miesta zásahu a príslušník bol následne vystriedaný zo služby," dodali.

O záchranu oboch dievčat sa pokúšal ešte pred príchodom sanitky starosta Dubovian Miroslav Michalčík. "On je bývalý záchranár, vie čo má robiť. Začal ich oživovať a poradil aj ostatným," uviedla pre Topky.sk pracovníčka obecného úradu. Podľa nej je v obci, kde sa pozná každý s každým, po tragédii hrozná nálada.

Obe školáčky v stredu popoludní vystúpili z autobusu a pokúsili sa prejsť cez cestu. Tam ich však zrazil Dávid (19) na Citroene, ktorý o pár metrov ďalej havaroval v jarku. Mladík nie je žiadne neviniatko. Podľa trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej mu v septembri udelili pokutu za rýchlu jazdu. "V decembri sme ho obvinili z dvoch prípadov krádeží a v januári za ublíženie na zdraví," dodala.

Hasičova dcéra Alica (12) o život bojovala zo všetkých síl. Nepomohla ani operácia, o piatej ráno museli lekári konštatovať smrť. Jej rovnako stará spolužiačka Simona zomrela ešte v sanitke počas prevozu do nemocnice. Zranil sa aj mladý šofér, bližšie informácie o jeho stave nie sú známe.

Polícia tragickú nehodu vyšetruje ako prečin usmrtenia. Vodičovi odobrali krv na zistenie alkoholu a iných toxických látok. Rýchlosť, akou išiel, by malo určiť až znalecké skúmanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu