Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovensko mení šiestich veľvyslancov

Ivan Gašparovič menuje nových veľvyslancov
Ivan Gašparovič menuje nových veľvyslancov

BRATISLAVA - Slovensko posiela do šiestich štátov nových veľvyslancov. Z rúk prezidenta SR Ivana Gašparoviča si dnes v Prezidentskom paláci v Bratislave prevzali poverovacie listiny.

Novým šéfom diplomatickej misie v Dánskom kráľovstve bude Radomír Boháč, v Poľskej republike Vasil Grivna, v Holandskom kráľovstve Jaroslav Chlebo, v Irackej republike Miloslav Naď, v Sýrskej arabskej republike Ivan Surkoš a v Srbskej republike Ján Varšo.

Gašparovič diplomatom pripomenul, že budú pôsobiť v krajinách, s ktorými má Slovensko ekonomické, ale aj politické vzťahy na dobrej úrovni. Podľa jeho slov Slovensko od nich očakáva hľadania spôsobov pozitívnej spolupráce a dokončenia toho, čo sa doteraz medzi krajinami nepodarilo uskutočniť.

Ako uviedol, aj SR hľadá cesty z globálnej ekonomickej krízy, preto potrebuje nových investorov a nové trhy. V tejto súvislosti novovymenovaným veľvyslancom zdôraznil ich novú úlohu - hľadanie a poskytovanie informácií v tejto oblasti.

Noví vedúci diplomatických misií poďakovali prezidentovi za prejavenú dôveru. Uviedli, že svoju prácu budú vykonávať podľa najlepšieho vedomia a svedomia v súlade so záujmami SR. Budú sa usilovať o to, aby vzťahy s jednotlivými štátmi napredovali a tým sa prikročilo bližšie k vzájomnému poznaniu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu