Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Mečiar: Fico ma klamal v zásadných veciach

Vladimír Mečiar a Robert Fico
Vladimír Mečiar a Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda mimoparlamentnej ĽS-HZDS Vladimír Mečiar už neverí svojmu bývalému koaličnému partnerovi a expremiérovi Robertovi Ficovi a nemá ani potrebu sa s ním stretávať.

"Toľkokrát ma klamal v zásadných veciach, že ho vlastne ani nemám dôvod vyhľadávať," povedal v rozhovore líder hnutia.

Dodal, že rovnako ako nekomunikuje s Ficom a s jeho stranou Smer-SD, nerozpráva sa ani so svojím druhým bývalým koaličným partnerom šéfom SNS Jánom Slotom. "My dvaja si ozaj nemáme čo povedať. Považujem ho za hanbu na slovenskej politickej scéne. Hanbu pre všetkých," zdôvodnil. Na otázku, či si teda už nevie predstaviť spoluprácu so SNS a Smerom-SD, odpovedal, že nehovorí o budúcich spolupracovníkoch, "pretože Smer je už dnes bez koaličného potenciálu".

Ficovi viacnásobný expremiér vyčíta okrem iného jeho prehnanú túžbu po moci. Tvrdí, že robil veľa chýb, ktoré pramenili z jeho "márnomyseľnosti, z túžby po moci, z túžby byť jediný absolútny vládca". To nie je podľa Mečiara nikdy dobré. "Taká túžba po moci predurčuje človeka, aby nerobil politiku," poznamenal.

Za vinu dáva Ficovi aj to, že nedodržal predvolebnú dohodu ísť do boja o voličov spolu. "Pred parlamentnými voľbami existovala istá dohoda, že ideme spolu so Smerom. Keď sa mala vykonať, Fico sa s odôvodnením, že je na záchode, odmietol rozprávať. Aj preto Ficovi neverím. Smer sa obrátil a namiesto s nami išiel proti nám a vzal nám časť voličov. Tam je príčina, prečo sme v posledných týždňoch nezvládli situáciu. Lebo to boli doslova dva týždne, keď nastal obrat, keď aj tí, ktorí hovorili 'áno HZDS', tak zrazu povedali 'nie, radšej Smer'," ozrejmil Mečiar.

Líder ĽS-HZDS síce nekomunikuje so svojimi bývalými koaličnými partnermi, no priznal, že rozhovory s inými politickými stranami prebiehajú. Nedávno sa napríklad stretol s predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom. Obsah rozhovoru neprezradil. "Bol to dobrý rozhovor medzi štyrmi očami a tie sa nevynášajú. Len čo by som z rozhovoru medzi štyrmi očami prezradil niečo verejnosti, nikto, kto bude so mnou takto rokovať, mi už nebude veriť, že dokážem udržať tajomstvo," uzavrel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu