Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nigérijskeho pašeráka kokaínu odsúdili na 15 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Za prevoz 66 balíčkov s takmer kilogramom drogy z Madridu do Viedne mu sľúbili tisíc euro. Mal ich odovzdať mužovi menom Andrej. Údajne však nevedel, že ide o kokaín, ktorého hodnota na čiernom trhu mohla byť až 465 tisíc eur.

Krajský súd v Bratislave dnes Nigérijčana Chelsona Macjuda I. odsúdil na 15 rokov za mrežami. Rozsudok je o päť rokov miernejší, ako ten ktorý mu pôvodne vymeral prvostupňový súd.

"Nebol to úmysel, je mi to ľúto. Celý život som riadne pracoval, bol som konštruktérom," vyhlásil dnes vo svojej záverečnej reči Nigérijčan. Opätovne, ako aj na predchádzajúcich pojednávaniach na prvostupňovom súde zdôraznil, že "drogy nikdy nepašoval a v tomto prípade tak urobil preto, lebo sa mu vyhrážali, že ublížia jeho dieťaťu".

"Ja som naozaj nevedel, že v tobolkách sa nachádza kokaín. Nemal som úmysel urobiť niečo také. Bol som však k tomu donútený. Je mi ľúto, čo sa stalo, ale mal som strach. V prípade prepustenia pôjdem hneď do Madridu, kde požiadam políciu o zákrok," vyhlásil v polovici marca pred súdom Afričan.

Obhajkyňa Katarína Chalková muža pred súdom mimo iného bránila tým, že v obžalobe je nesprávne stanovená hodnota jednorazovej dávky kokaínu a k tejto veci trvala na vypočutí znalca. V júnových dňoch minulého roku okrem Macjuda zadržali aj ďalších dvoch Nigérijčanov, ktorí sa rovnakým spôsobom pokúsili pašovať drogy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu