Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Peru zadržali Slováka, v kufri pašoval kokaín!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Jeden Slovák bol medzi šiestimi priekupníkmi s drogami, ktorých zadržali na letisku v hlavnom meste Peru v Lime, informovala TV Markíza, ktorá sa odvolala na svetové médiá. Zadržanému 35-ročnému Slovákovi v kufri našli viac ako dva kilogramy kokaínu, ktoré podľa TV Markíza plánoval prepašovať do Európy.

Aj ostatní zadržaní mali kokaín ukrytý v batožine, dovedna ho bolo viac ako 10 kilogramov. Hovorca slovenského ministerstva zahraničných vecí Ľuboš Schwarzbacher potvrdil, že rezort o prípade vie a je v kontakte s miestnymi úradmi aj s rodinou zadržaného.

Pašeráci mali podľa TV Markíza údajne previezť drogy z Peru do holandského Amsterdamu a niektorí letieť ešte ďalej do španielskeho Madridu. Tam mali čakať na kontaktnú osobu, ktorá by od nich drogy prevzala a zaplatila by im za pašovanie. V Južnej Amerike už zadržali viacero Slovákov za drogové delikty, je tam už 20 Slovákov za prechovávanie narkotík odsúdených. Najviac ich je v Brazílii, konkrétne siedmi, v Peru a Venezuele po štyroch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu