Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Klenovci sa vylial potok, v Gem. Vsi zaplavilo kostol

ilustračné foto
ilustračné foto

KLENOVEC – V obci Klenovec v okrese Rimavská Sobota sa dnes nad ránom vylial miestny potok. Starosta Pavel Struhár preto vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity. Ten platí aj na riekach Štiavnica a Muráň.

Potok, ktorý je v správe štátnych lesov, odniesol lávku a zaplavil mosty a cestu v časti Pavlínka. Niektorým občanom sa dostal aj do garáží či pivníc. "Hladina potoka je ešte stále vysoká, musí klesnúť, aby sme urobili potrebné výkopy a úpravy," vysvetlil starosta.

Podľa hovorcu Slovenského vodohospodárskeho podniku, Pavla Machavu bol na niektorých riekach vyhlásený tretí a druhý stupeň, voda sa však nevybrežuje a priame škody zatiaľ nehrozia.

Tretí stupeň platí aj v Horných Semerovciach na rieke Štiavnica a v Bretke na Muráni, kde hladina stále stúpa. V obci Prša na rieke Suchá je vyhlásený 2. stupeň, rovnako je to aj v Sazdiciach na rieke Búr, Behynciach na rieke Turiec, Rimavskej Seči na rieke Blh a vo Vlkyni na Rimave. V obci Gemerská Ves, kde tiež platí 2. stupeň, Turiec zaplavil kostol.

Na riekach Ipeľ, Stará rieka, Krupinica, Štítnik a Slaná je zatiaľ vyhlásený 1. stupeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu