Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Predstavil sa ako Zaidar, v Bratislave prevzal 500 tisíc

Podozrivý Zaidar
Podozrivý Zaidar

BRATISLAVA - Po dvoch podvodníkoch, známych pod menami Zaidar a Devkumar, pátrajú bratislavskí policajti. Prvý z nich prevzal v piatok v kaviarni hotela na Hviezdoslavovom námestí províziu za sprostredkovanie kúpy 39 bytov na Kolibe v hodnote takmer 13,5 milión eur.

V tom čase sa konateľ poškodenej spoločnosti nachádzal vo Viedni, informovala Tatiana Kurucová z bratislavského policajného zboru. V rakúskej metropole podpísal zmluvu s druhým z údajných podvodníkov, s Devkumarom.

Konateľovi Devkumar zaplatil aj zálohu vo výške milión eur, zistilo sa však, že vo falošných bankovkách. "Konateľovi poškodenej spoločnosti tak vznikla škoda vo výške vyplatenej provízie v Bratislave vo výške 500 tisíc eur," uviedla Kurucová.

Zaidar a Devkumar sa mali vydávať za občanov Indie. Mali však medzi sebou komunikovať po francúzsky, čo pre Indov nie je obvyklé.

Polícia začala trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin podvodu formou spolupáchateľstva. Po mužoch pátra v spolupráci s rakúskou políciou. Podvodníkom hrozí väzenie na 10 až 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu