Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Šéf ANO nosí milióny v kufríku!

Pavol Rusko
Pavol Rusko

BRATISLAVA - Šéf ANO Pavol Rusko včera opäť vysvetľoval, ako splatil zmenky v celkovej hodnote 104 miliónov Sk. Po prvýkrát však novinárom aspoň čiastočne objasnil transakcie, ktoré ho už stáli kreslo ministra hospodárstva. Z informácií, ktoré novinárom predniesol vyznelo, že peniaze vracal v kufríku!

"Je to úplne štandardný spôsob obchodovania firiem, v ktorých mám podiel," povedal Rusko. Z banky si vraj nepožičiaval preto, lebo nemal istotu, že by financovala napríklad unikátny európsky projekt špeciálnych úchytiek, do ktorého vrazil 28,5 milióna Sk zmenkových. Tie splatil vstupom maďarského podnikateľa Gábora Csõra do projektu.

Rusko po prvýkrát zverejnil aj doklady o tom, že peniaze vrátil. Z nich je však zrejmé len vrátenie sumy 10 miliónov Sk. Ostatné vraj vrátil už v spomínanom kufríku. Časť stomiliónového dlhu - asi 40 miliónov splatil hneď, keďže sa nezrealizoval projekt založenia vydavateľského domu, ktorý spolu s nebohým Ľubomírom Blaškom rozbiehal. Práve jemu podpísal zmenky vo výške 104 miliónov Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu