Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mladíci udreli dôchodcu škridlou do hlavy a dusili handrou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/B. BYSTRICA - Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom obvinil z lúpeže a porušovania domovej slobody Petra (18) a Lukáša (15) zo Starej Kremničky. Obvinení mladíci v stredu podvečer po spoločnej dohode vošli do dvora rodinného domu v Starej Kremničke, rozbili okno na verande a cez otvor vošli do domu.

V kuchyni fyzicky napadli dôchodcu (74), ktorý žije v dome sám. Lukáš ho udrel škridlou, ktorú našiel na dvore, do hlavy a následne ho dusil nájdenou handrou. Peter prehľadával dom, pričom na dôchodcu kričali, aby im dal peniaze. Peter našiel na stole položenú peňaženku, ktorú vzal a obaja z miesta ušli.

Pri útoku dôchodcovi zlomili nos a spôsobili mu tržnú ranu na hlave. Zo zranení sa bude liečiť dva až tri týždne. Krádežou peňaženky a rozbitím okna mu spôsobili škodu 65 eur. Poškodený dôchodca túto udalosť oznámil polícii až na druhý deň v popoludňajších hodinách. Polícia začala po páchateľoch intenzívne pátrať a onedlho zadržala dvoch podozrivých chlapcov z tej istej obce, ktorí sa následne ku skutku priznali.

Obvinení sú v policajnej cele a vyšetrovateľ navrhol ich vzatie do väzby. Obvinený Lukáš sa skutku dopustil v podmienke, ktorú dostal za ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Podľa hovorkyne Krajského policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej za tieto lúpeže hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, mladistvému Lukášovi hrozí iba polovičný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu