Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia obvinila ďalšieho lekára za branie úplatkov za PN-ky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia obvinila lekára, ktorý podľa nej za vystavenie fiktívnych potvrdení o dočasnej pracovnej neschopnosti znovu žiadal úplatok. V prípade, že ho súd uzná vinným, hrozí muž až desaťročné väzenie, keďže muž už bol v minulosti za branie úplatkov právoplatne odsúdený. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Obvineniu z úplatkárstva v minulosti čelili viacerí lekári.
    

"Pre obavu, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti, vzal súd obvineného lekára do vyšetrovacej väzby,"
uviedla Dobiášová. Tresty hrozia aj pacientom, ktorí úplatky dávali. Za podplácanie im hrozí až trojročné väzenie, dodala. Lekár si za potvrdenky o práceneschopnosti údajne pýtal v priemere 20 eur.
    

Trestnému stíhaniu z korupcie čelia aj ďalší lekári. Polícia v polovici októbra informovala, že obvinila za branie úplatkov za vystavovanie falošných potvrdení o dočasnej práceneschopnosti dvoch lekárov z východného Slovenska a viacerých lekárov na západnom Slovensku.
    

Potvrdenie o práceneschopnosti môže v prípade hrozby straty zamestnania oddialiť odchod z práce; chorému zamestnancovi totiž nemožno počas jeho práceneschopnosti dať výpoveď. Živnostníci, ktorí Sociálnej poisťovni predložia lekárske potvrdenie o práceneschopnosti, zas neplatia odvody za daný mesiac, čím môžu podľa Dobiášovej ušetriť približne 145 eur. Zároveň si môžu nárokovať dávky z nemocenského poistenia aj vo výške viac ako 250 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu