Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Gang prevádzačov nelegálne zamestnal vyše 300 cudzincov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia pokračuje vo vyšetrovaní údajných prevádzačov, ktorí za približne tri a pol roka načierno zamestnali na Slovensku viac ako 300 cudzincov. Podľa Lucie Garajovej z Komunikačného odboru Ministerstva vnútra SR sa v súčasnosti vykonávajú výsluchy obvinených a svedkov a zabezpečujú sa listinné dôkazy.

"V súčasnosti je stále stíhaných osem obvinených za obzvlášť závažný zločin prevádzačstva. Piati členovia zločineckej skupiny sú stíhaní väzobne," povedala Garajová. Televízia JOJ pred časom informovala, že medzi rusky hovoriacimi obvinenými je i muž figurujúci vo firme, ktorá mala uzatvorenú zmluvu na rekonštrukciu jedného z lietadiel letky ministerstva vnútra. Podľa informácii internetovej stránky obchodného registra už v tejto firme ako konateľ nefiguruje.

Obvinení, väčšinou cudzinci, nelegálne vybavili prácu pre osoby z krajín bývalého Sovietskeho zväzu, a to najmä v Bratislave. Za týmto účelom podľa polície založili tri fiktívne spoločnosti, prostredníctvom ktorých zabezpečovali celý administratívny chod a činnosť cudzincov. Tých potom zamestnali v najmenej 30 legálnych spoločnostiach. Organizovaná skupina zabezpečila podľa polície prácu najmenej 339 cudzincom, skupina fungovala pravdepodobne od septembra 2006. Hodinová mzda cudzincov sa pohybovala v rozpätí od 3,5 do 5 eur, informovala v apríli tohto roku polícia. Páchatelia im však vraj vyplácali len približne 1,5 eura a zvyšok si nechali. Takto obvinení pre seba údajne získali minimálne 1,75 milióna eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu