Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Krajcer chce právo na odpoveď len pre „bežných ľudí“

Minister kultúry Daniel Krajcer
Minister kultúry Daniel Krajcer (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Právo na odpoveď, ktoré do tlačového zákona zakotvila vláda Roberta Fica, by si mali uplatňovať len „bežní ľudia“, povedal to minister kultúry Daniel Krajcer.

Na zmenách v novele, ktorú rezort pripravuje, sa už dohodla pracovná skupina. „Upraví sa ten inštitút tak, aby bolo obmedzené právo ústavných činiteľov na právo na odpoveď,“ povedal dnes po rokovaní vlády. O diskriminácii funkcionárov odmieta hovoriť. „Čo sa týka súkromia aj ústavných alebo verejných činiteľov, tak ponechávame právo na odpoveď, lebo by to bolo v rozpore s ústavou, keby sa im odoberalo,“ poznamenal Krajcer. Minister tvrdí, že v praxi sa k ústavným činiteľom stavajú rovnakým spôsobom aj v zahraničí. „Kto sa odhodlá ísť do verejného života a získať takúto funkciu, tak dobrovoľne sa zrieka určitej ochrany,“ odôvodnil.

Novelu tlačového zákona prijala bývalá vláda v roku 2008. Médiá podľa neho musia uverejňovať reakcie osôb, ktoré o to požiadajú, lebo nesúhlasia s publikovaným obsahom. Uplatniť si právo na odpoveď možno aj v prípade, že zverejnené informácie sú pravdivé.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu