Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Cestári sa dušujú: Topľu premostíme do dvoch týždňov!

Pri pilieri neprejazdného mosta je množstvo naplaveného dreva, ktoré teraz odstraňujú.
Pri pilieri neprejazdného mosta je množstvo naplaveného dreva, ktoré teraz odstraňujú.

PARCHOVANY - Nervozita sa stupňuje. V Parchovanoch (okres Trebišov) majú po enormných dažďových zrážkach podlomený most cez Topľu už od 10. augusta. Priame spojenie cez oba brehy rieky však ešte stále napriek sľubom nefunguje. Iba dlhá, až 20-kilometrová obchádzka po provizórne spevnenej poľnej ceste.

"Máme obavy, aby sa na nás nezabudlo. Bez mosta sme úplne stratení," povedala obyvateľka Božčíc, ktorej nebohý manžel pred 38 rokmi pomáhal pri stavbe teraz už neprejazdného mosta. Pri ňom momentálne nepanuje veľký pracovný ruch. Akurát jedna čata robotníkov odstraňovala spod piliera množstvo naplavených konárov. "Nastal istý časový posun," potvrdil námestník riaditeľa Správy a údržby ciest Košického samosprávneho kraja v Trebišove Ján Čičík. Dodal, že Topľa má pohyblivé koryto, preto musia najprv odpratať nánosy dreva.

"Mostná konštrukcia zo skladu Štátnych hmotných rezerv vo Vranove nad Topľou je už pripravená na prevoz. Po jej poskladaní a upravení nájazdov na oboch brehoch asi 70 metrov poniže súčasného mosta však už nič nebude brániť, aby náhradné spojenie fungovalo už aj do dvoch týždňov," uviedol Čičík. Náklady vyčíslili asi na päť miliónov korún a okrem krajskej samosprávy to "zatiahne" aj vláda. Následne začnú opravovať aj pôvodný most.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu