Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žena mala za úplatok ponúkať zmenu výpovedí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V jednom prípade údajne ponúkala, že obžalovanému vybaví podmienečný trest, v druhom zase navrhla zmenu svojej výpovede. Žena (52) z Banskobystrického kraja takto údajne chcela manipulovať súdne procesy. Vypýtať si za to mala viac než 3 tisíc eur.

Žena spolu so synom svedčila v prípade hrubého nátlaku a porušovania domovej slobody. Po pojednávaní si dohodla stretnutie s obžalovaným.

"Eleonóra T. ponúkla obžalovanému za finančnú hotovosť 3319 eur zmenu svedeckej výpovede. Sľúbila mu, že v jeho prospech zmení svoju výpoveď a zabezpečí zmenu výpovede aj jej syna," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Obžalovaný muž jej však úplatok nedal a kontaktoval políciu. Tá potom zistila, že žena je zapletená aj do ďalšieho prípadu. "Pomoc" vraj sľúbila inému obžalovanému, ktorý čelil procesu pre marenie súdneho rozhodnutia. Podľa polície tvrdila, že sa pozná s bývalým sudcom a ten by vedel vybaviť, aby ho súd potrestal podmienečne a neposlal do väzenia.

Obvinená podľa polície vzala úplatok 830 eur. Rozdelila si ho s priateľkou Ingrid, ktorá jej v oboch prípadoch radila. "Na súdne rozhodnutie vplyv ani jedna zo žien nemala, úplatok si vypýtali pre seba," tvrdila policajná hovorkyňa. Polícia tiež preveruje, nakoľko bol do korupcie zapletený muž, ktorý úplatok dal. "Trestná zodpovednosť muža v druhom prípade je v štádiu šetrenia," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala Dobiášová, obvinili aj ďalšiu ženu, ktorá jej pomáhala. Stíhané sú na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu