Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Exriaditeľa úradu Banskobystrického kraja obžalovali z korupcie

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BANSKÁ BYSTRICA - Prípad bývalého šéfa úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Jána Marcineka obvineného z korupcie sa po viac ako dvoch rokoch vyšetrovania dostane pred súd.

Špeciálny prokurátor dnes na úradníka podal obžalobu za to, že podľa neho prevzal v roku 2007 úplatok za zvýhodnený predaj budovy. Dnes to povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Svetlana Močková. Obžalovanému hrozí v prípade dokázania viny trest od päť do 12 rokov väzenia.

Exriaditeľ úradu prevzal podľa polície úplatok 66.387 eur od istej neziskovej organizácie za to, že jej kraj odpredal za takmer polovičnú sumu budovu, ktorej cena bola podľa znaleckého posudku 381.730 eur. Marcinek v minulosti obvinenie opakovane odmietol.

Napriek obvineniu Marcinek zostal vo funkcii. Bývalý župan Milan Murgaš ho podržal s tým, že rešpektuje prezumpciu neviny. Z úradu odišiel až po vlaňajších voľbách a nástupe nového župana Vladimíra Maňku.

Polícia z korupcie v minulosti obvinila aj predošlého riaditeľa úradu BBSK Milana Mráza. Toho však už súdy pre nedostatok dôkazov spod obžaloby oslobodili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu