Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Cyprus: S Helios Airways nemala žiadna veľká slovenská CK zmluvu

Zobraziť galériu (6)

BRATISLAVA - Zmluvu s cyperskou leteckou spoločnosťou Helios Airways, ktorej lietadlo sa v nedeľu zrútilo, nemala žiadna veľká slovenská cestovná kancelária. Ako potvrdil pre agentúru SITA Juraj Sliacky z Hydrotouru, ktorá ponúka dovolenky na Cypre, s Helios Airways ich turisti necestujú.

Sliacky pritom nemá informácie o tom, že by niektorá z cestoviek služby tejto leteckej spoločnosti využívala. Letenky Helios Airways má vo svojej ponuke cestovná kancelária Liptour, ktorá sídli v Liptovskom Mikuláši. Podľa jej majiteľa Bohuša Paloviča však túto službu nevyužil ani jeden zo zákazníkov. Palovič zatiaľ neuvažuje, že Helios Airways vypovie zmluvu. Najskôr si chce počkať na závery vyšetrovania leteckého nešťastia. Zároveň dodal, že ak by si teraz niekto chcel kúpiť letenku tejto cyperskej spoločnosti, tak by mu ju predali.

Zákazníka by síce upozornili na možné riziká, ale ak by trval na svojej požiadavke, letenku by mu nakoniec predali. Na palube havarovaného lietadla, ktoré sa zrútilo v nedeľu napoludnie neďaleko Atén, bolo 121 ľudí. Okrem nemeckého pilota, 50-ročného Hansa Jürgensa a desiatich Grékov boli všetci Cyperčania. Medzi obeťami je aj jedno štvorročné dievčatko a deväť ďalších detí vo veku do desať rokov. Okrem toho v lietadle zahynuli aj štyria arménski Cyperčania z jednej rodiny. Grécko po nešťastí vyhlásilo na utorok deň smútku, na Cypre bude trojdňový smútok. Grécka vláda vylúčila teroristický útok.

Podľa gréckeho ministra vnútra bola väčšina pasažierov lietadla zrejme mŕtva ešte predtým, ako stroj narazil do hory pri Aténach. Podľa medializovaných informácií bola príčinou havárie pokazená klimatizácia. Grécke médiá tiež zverejnili informáciu o tom, že spoločnosť Helios Airways mala technické poruchy na lietadle častejšie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu