Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Devínskej N. Vsi sa objavili nápisy, oslavujúce vraha!

Nápisy už dala mestská časť odstrániť Zobraziť galériu (2)
Nápisy už dala mestská časť odstrániť

BRATISLAVA - Spomienky obyvateľov Devínskej Novej Vsi na masaker z 30. augusta ešte nevybledli a už sa znovu pripomínajú v novej, obludnej forme. Na stenách bratislavskej mestskej časti sa objavili nápisy "HARMAN - HRDINA" či "P. HARMAN, ĎAKUJEME, OBČANIA DNV."

"Ako môže niekto oslavovať vraha ako hrdinu?," neveriacky sa pýta rozhorčený miestny obyvateľ. Do redakcie Topky.sk poslal fotografie nápisov, ktoré niekto nasprejoval hneď vedľa miesta masakry, na fasáde domu na ulici P. Horova.

Nápisy sa podľa bratislavskej policajnej hovorkyne Petry Hráškovej objavili 19. septembra ráno. "Celá vec bola zadokumentovaná a v tomto prípade začal poverený príslušník trestné stíhanie vo veci prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd," dodala.

Odstránenie textov by mal zabezpečiť mestská časť. Reakciu jej starostu Vladimíra Mráza sa nám nepodarilo získať. Podľa informácii jeho zástupcu Františka Baňasa však už boli texty pretreté.

V Devínskej N. Vsi
Zobraziť galériu (2)

Občianske združenie Devínska Inak podalo dnes za nápisy trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Nápisy sú podľa združenia dôkazom, že vedenie mestskej časti ponechalo riešenie občianskych problémov na živelné strety medzi obyvateľmi, a nepodniklo počas takmer mesiaca od tragickej udalosti žiadne kroky, ktoré by viedli k zlepšeniu medziľudských vzťahov a zvýšeniu bezpečnosti občanov Devínskej Novej Vsi.                                                                                                                                             

Občianske združenie Devínska Inak vzniklo po tragických udalostiach z konca augusta, keď obyvateľ Devínskej Novej Vsi Ľubomír Harman zastrelil sedem ľudí. Na stránke www.devinskainak.sk môžu občania už viac ako týždeň nahlasovať svoje problémy v susedskom spolužití, ktoré bude združenie posúvať kompetentným úradom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu