Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Harman mal upravený samopal, strieľal dávkami

Aktér masakry mal upravený samopal
Aktér masakry mal upravený samopal (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ľubomír Harman, aktér pondelkovej masakry v Devínskej Novej Vsi, pri ktorej zabil sedem a zranil 15 ľudí, použil samopal, ktorý mal upravený na automatickú streľbu. Potvrdil to minister vnútra Daniel Lipšic počas včerajšej návštevy hospitalizovaného policajta zraneného pri zásahu.

"Koniec koncov, aj zasahujúci policajti vypovedali, že strelec strieľal v dávkach," uviedol minister Lipšic. Harman mal samopal v legálnej držbe, o čom už skôr informovala polícia. Mať povolenie na samopal na účely športovej streľby je na Slovensku možné len vtedy, ak je upravený na streľbu jednotlivými ranami, nie dávkami.

Lipšic dnes ešte nevedel konkretizovať či mal Harman nelegálne upravenú zbraň profesionálnym spôsobom alebo si ju upravil na streľbu dávkami sám. Po vyčíňaní strelca zostalo osem mŕtvych tiel vrátane jeho vlastného. Päť členov jednej rodiny zastrelil muž (48) v byte na ulici Pavla Horova, ďalšieho z ich príbuzných vo vchode domu. Jednou z obetí bola žena, ktorú zabila strela na balkóne.

Nakoniec zomrel aj strelec, ktorý sa po zásahu z policajnej zbrane sám zastrelil. Po streľbe zostalo zranených pätnásť ľudí, väčšinou mali strelné poranenia. Do bratislavských nemocníc previezli trinásť pacientov, dvoch ošetrili na mieste činu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu