Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Po masakre vláda zvažuje štátny smútok a odškodnenie pozostalých

Obyvatelia si uctili pamiatku obetí zapálením sviečok na mieste tragédie
Obyvatelia si uctili pamiatku obetí zapálením sviečok na mieste tragédie

BRATISLAVA - Vláda Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) dnes zrejme pre masaker v Devínskej Novej Vsi vyhlási štátny smútok na 1. septembra a prediskutuje aj možné odškodnenie príbuzných obetí tragédie.

O zvolaní mimoriadneho rokovania kabinetu informoval tlačový odbor Úradu vlády. V pondelok 48-ročný útočník zastrelil šesť členov rómskej rodiny, pri paľbe na ulici prišla o život aj žena náhodne stojaca na balkóne. Po útoku muž spáchal samovraždu.

Pondelňajší bezprecedentný masaker v pondelok šokoval celé Slovensko, informácie o ňom sa objavili vo viacerých svetových médiách. Motív vyčíňania 48-útočníka, ktorý údajne pracoval v ozbrojených zložkách, zatiaľ nie je známy. V bratislavských nemocniciach sú po útoku stále desiati ľudia, traja z nich, vrátane jedného policajta zostávajú v ťažkom stave.

Naposledy Slováci oficiálne smútili v apríli tohto roka za obeťami poľského leteckého nešťastia, pri ktorom zahynuli vysokí predstavitelia Poľska vrátane prezidenta Lecha Kaczyńského s manželkou. Predtým, vlani v lete, bol vyhlásený smútok za dvadsiatimi obeťami výbuchu v bani v Handlovej. Počas štátneho smútku budú vlajky stiahnuté na pol žrde, zakázané budú hazardné hry. Vo vestibule Úradu vlády bude počas smútku od 10.00 hodiny pre verejnosť pripravená kondolenčná kniha.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu