Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Traja postrelení sú stále vo vážnom stave!

Sanitka odváža zranených z miesta činu
Sanitka odváža zranených z miesta činu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Traja ľudia, ktorých postrelil v pondelok dopoludnia strelec v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves, sú vo vážnom stave. Dnes o tom informovala hovorkyňa bratislavskej univerzitnej nemocnice Rút Geržová.

V bratislavských nemocniciach zostávajú ďalší siedmi ľudia s ľahšími zraneniami. Útočník s legálne držaným samopalom v pondelok zabil sedem ľudí a zranil ďalších 15 osôb. Po streľbe spáchal samovraždu.

Traja ľudia s najvážnejšími zraneniami sú podľa Geržovej v stabilizovanom stave. Medzi ťažko poranenými je aj približne 33-ročný Čech, ktorý je vraj z ostravského regiónu. Hospitalizovali ho v Petržalke. Muž mal zasiahnutú panvovú časť a je stále v umelom spánku. Ďalší človek, ktorý mal zasiahnuté pľúca a kľúčnu kosť, leží na Kramároch.

Policajt zranený pri zásahu leží v ružinovskej nemocnici. "Prebrali ho z umelého spánku a momentálne komunikuje," opísala stav policajta, ktorému operovali tvárovú časť, Geržová.

Okrem zariadení v Petržalke, Ružinove či na Kramároch, ktoré patria pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava, leží jeden človek aj vo vojenskej nemocnici Svätého Michala a jedna žena vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Milosrdní bratia. Tá je ľahko zranená. "Dnes by sme ju mali prepustiť," povedal Peter Šikulaj, ktorý je námestníkom fakultnej nemocnice.

Vo vojenskej nemocnici ošetrili po streľbe dvoch ľudí. "Pacientka mala postrelenú ruku, po ošetrení ju včera (pondelok - pozn.) prepustili," povedal hovorca ozbrojených síl Milan Vanga. Druhého zraneného, ktorý utrpel priestrel ramena, si nechali lekári na pozorovaní. Podľa Vangu jeho život však nie je ohrozený.

Pondelňajší masaker v pondelok šokoval celé Slovensko. Podobná udalosť nemá v histórii krajiny obdobu. Motív vyčíňania 48-útočníka, ktorý údajne pracoval v ozbrojených zložkách, zatiaľ nie je známy. Muž zabil sedem ľudí, šesť z nich pochádzalo zrejme z jednej rodiny. Siedmu obeť útočník zasiahol zrejme náhodne, keď strieľal po okolitých bytovkách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu