Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Strelec z Devínskej N. Vsi mal všetky zbrane legálne

Miesto nešťasia
Miesto nešťasia

BRATISLAVA - Strelec z bratislavskej Devínskej Novej Vsi mal všetky vražedné zbrane legálne. Po tom, ako sa 48-ročný muž sám zastrelil, našli policajti pri jeho tele samopal vzor 58, ďalšie dve krátke guľové zbrane a niekoľko plných zásobníkov.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. Infformovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Policajti prijali oznámenie o streľbe v pondelok krátko pred desiatou ráno. Na ulicu Pavla Horova v Bratislave v priebehu dvoch minút prišla hliadka, ktorá toto oznámenie preverila a potvrdila. Na miesto okamžite vyslali aj ďalších policajtov, ktorí celé sídlisko uzavreli. Výsledkom streľby je však aj tak osem mŕtvych a trinásť zranených, ktorí boli ošetrení v nemocnici. Desať z nich hospitalizovali a troch ľudí po ošetrení pustili na reverz. Medzi zranenými bol aj jeden policajt a jeden Čech.

Päť z obetí páchateľ zastrelil v byte na treťom poschodí na ulici Pavla Horova, ide o príslušníkov jednej rodiny. Šiestu obeť, tiež ich príbuzného, našli pri vchode do obytného domu na rovnakej ulici. Krátko pred piatou popoludní oznámili policajtom ďalšiu obeť streľby, ide o 52-ročnú ženu, ktorá sa počas masakra nachádzala pri balkóne na piatom poschodí bytu na ulici Jána Smreka, a zasiahla ju jedna z rán. Poslednou obeťou bol sám páchateľ, ktorý podľahol strelným zraneniam v tvárovej a lebečnej časti.

Policajti vzhľadom na rozsah miesta činu a početné obete, ako aj materiálne škody žiada občanov, aby hlásili každé poškodenie majetku v súvislosti so streľbou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu