Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Egypt: Slovenskí dovolenkári CK SATUR zatiaľ nežiadajú o návrat

Samovražedné útoky v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch si podľa najnovších vyhlásení miestnych lekárov a predstaviteľov vyžiadali až 75 obetí. Zobraziť galériu (9)
Samovražedné útoky v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch si podľa najnovších vyhlásení miestnych lekárov a predstaviteľov vyžiadali až 75 obetí.

BRATISLAVA - Ani jeden zo 40 Slovákov, ktorí v súčasnosti dovolenkujú prostredníctvom cestovnej kancelárie Satur Travel v bombovými útokmi postihnutom egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch, nepožiadal o návrat na Slovensko. Pre agentúru SITA to uviedla generálna riaditeľka CK Satur Eleonóra Fedorová.

"Podľa informácií, ktoré máme, je situácia v Šarme úplne pokojná," dodala Fedorová odvolávajúc sa na údaje od delegátky v letovisku. "Je veľmi ťažké povedať, čo následne hrozí. Nevieme rovnako, ako nevie nikto iný, čo bude momentálne nasledovať, ale ľudia sú v poriadku, nemajú žiadne problémy a nikto ani nepožiadal, že by sa chcel predčasne vrátiť," konštatovala Fedorová.

Satur Travel podľa Fedorovej momentálne nemá v pláne rušiť najbližšie zájazdy do Egypta. Presnejšie informácie budú mať až nasledujúci týždeň. "Závisí to od toho, ako sa k celej veci postaví ministerstvo zahraničných vecí," doplnila. Podľa Fedorovej však ľudia už na takéto kritické situácie nereagujú natoľko, ako v minulosti. "My sme mali aj pred týždňom zájazd po útokoch v Londýne a nič sa nerušilo," poznamenala.

Samovražedné útoky v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch si podľa najnovších vyhlásení miestnych lekárov a predstaviteľov vyžiadali až 75 obetí na ľudských životoch. Medzi obeťami je podľa ministra vnútra Habíba al-Adlího aj osem cudzincov, pričom jeden z nich je podľa talianskeho ministerstva zahraničných vecí občanom Talianska.

Svedkovia a miestna polícia hovoria o troch výbuchoch, ktoré otriasli letoviskom. Prvý z nich zničil hotel Ghazala Garden. Druhá bomba explodovala na parkovisku a tretiu útočníci odpálili na starom trhovisku. K útokom sa prihlásila organizácia al-Kájdy v Levante a Egypte.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu