Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

MZV: Podľa našich cestoviek medzi obeťami v Egypte nie sú Slováci

Zobraziť galériu (8)

BRATISLAVA - Podľa predbežných informácií slovenských cestovných kancelárií sú naši turisti v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch v poriadku. Agentúru SITA o tom informovalo Ministerstvo zahraničných vecí SR.

Ministerstvo zatiaľ nevie nič o osude tých slovenských turistov, ktorí išli do tohto strediska dovolenkovať prostredníctvom zahraničných cestovných kancelárií. Konzulárny úrad v Káhire je v kontakte s oficiálnymi egyptskými úradmi a usiluje sa získať ďalšie podrobné informácie.

Najmenej 65 ľudí zahynulo dnes ráno počas série bombových útokov v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch na Sinajskom polostrove. Informovali o tom egyptskí lekári pôsobiaci priamo v letovisku. Egyptský minister zdravotníctva Muhammad Awád Tedžiddín predtým hovoril o 62 obetiach a minister vnútra Habíb al-Adlí o 59 mŕtvych vrátane ôsmich cudzincov.

Podľa al-Adlího sú už egyptské tajné služby organizátorom útoku na stope a je možné, že výbuchy majú spojitosť s októbrovými teroristickými útokmi v letoviskách Tábá a Nuvajbá. "Na základe auta, ktoré použili na výbuch na trhovisku, nájdeme tých, čo za útokmi stoja," vyhlásil al-Adlí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu