Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Stratené peňaženky = policajti majú problémy!

SLOVENSKO/ŽILINA - Redakcia Nového Času zorganizovala celoslovenskú akciu, ktorej cieľom bolo zistiť, ako sú na tom so statočnosťou naši muži zákona. Redaktori v 15 rôznych mestách zinscenovali stratu 20 peňaženiek.

"Statoční nálezcovia" ich odniesli na policajné oddelenia v rôznych slovenských mestách. Potom už bolo len na mužoch zákona, ako sa so situáciou vyrovnajú. Niektorí podľa drobností uložených v peňaženkách vypátrali majiteľov za niekoľko minút. Stalo sa však tiež, že jedna z peňaženiek skončila na policajnej stanici zamknutá v trezore policajta! Najzaujímavejšia situácia nastala na policajnej stanici v Žiline. Spolupracovník redakcie odovzdal peňaženku s 527 Sk a štyrmi rôznymi vizitkami do rúk službukonajúceho muža zákona v utorok 19. júla o 14.45 hod. "Spýtal sa ma, kde som ju našiel a zapísal si moje meno a adresu. To bolo všetko," hovorí spolupracovník redakcie. V stredu si po peňaženku prišiel redaktor. Dozvedel sa však, že jej niet!

"Keby ju sem niekto doniesol, tak by tu bola. Nič tu ale nie je," tvrdil službukonajúci policajt. Po odhalení, že ide o akciu Nového Času, ostal policajt ako obarený. Začal telefonicky informovať svojho nadriadeného a ten zavolal inšpekciu ministerstva vnútra. Tá preveruje, či nedošlo k spáchaniu trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa. Medzičasom vysvitlo, že službukonajúci policajt schoval peňaženku do trezoru vo svojej kancelárii! Podľa jeho slov chcel na základe vizitiek, ktoré v nej boli, pátrať po majiteľovi. Prevzatie nálezu však "zabudol" zapísať do knihy o zázname služieb a nevystavil ani potvrdenie o prevzatí peňaženky. "Ja som nevedel, že to mám napísať do knihy a nebudem vám už na nič odpovedať," bránil sa policajt.

Nadriadení sú s jeho konaním sklamaní. "Postup policajta bol neštandardný, z jeho strany došlo k porušeniu interných predpisov," uviedol hovorca žilinskej polície Igor Mahút. Policajti si nevedia vysvetliť, prečo ich kolega takto postupoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu