Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Sľubovala preplatok, okradla starčeka (90) a babičku (87)!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE - Dvoch dôchodcov včera podviedla a okradla neznáma žena. Pod zámienkou, že im doniesla preplatok na dani sa votrela do ich domov a ukradla im stovky eur!

Prvý prípad sa stal ráno o ôsmej v Kováčovej. Žena priniesla starenke (87) "preplatok" a dostala sa do jej domu. Tam ju poprosila, či by jej nemala vydať z 500-eurovej bankovky. Dôverčivej babičke potom zobrala z peňaženky 250. Vyšla z domu s tým, že jej o chvíľu vydá, už sa však nevrátila.

V druhom prípade bola situácia podobná. O jednej hodine popoludní prišla žena do dediny Silica. Votrela sa do domu starčeka (90), tiež s 500-eurovou bankovkou a so slovami, že mu nesie 200-eurový preplatok. Ten vybral zo skrine obálku a dal jej z nej 300 eur. Preplatok mu ale nedala a z domu ušla aj s ďalším neznámym, ktorý sa objavil na chodbe. Navyše, zobrala aj zvyšok peňazí v obálke, 150 eur a zo zásuvky zmizlo ďaľších 300.

Ako informovala zástupkyňa košickej policajnej hovorkyne Jana Mésarová, "vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin krádeže a porušovania domovej slobody." Za takýto čin hrozí tri až osem rokov vo väzení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu