Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zvolenčan prepadával dôchodkyne, kradol im kabelky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ZVOLEN – Zvolenčanovi (46), ktorý odzadu prepadával dôchodkyne, hrozí až dvanásťročný trest za mrežami. Svoje obete si vždy vyhliadol za bieleho dňa a priamo na ulici sa ich snažil olúpiť.

V sobotu o 11.30 hod. na Námestí Slobody vo Zvolene prišiel odzadu k na lavičke sediacej dôchodkyni (87). Pokúsil sa jej z ruky vytrhnúť kabelku s osobnými vecami. Napadnutá babička začala kričať, no lupič jej kabelku vytrhol. Náhodný okoloidúci kabelku lupičovi vychmatol z ruky a vrátil starenke. Pri útoku sa dôchodkyňa nezranila.

Niekoľko dní pred touto lúpežou 12. júla okolo 14.10 hod prepadol na Námestí SNP vo Zvolene inú seniorku (70). Prišiel k nej takisto odzadu, strčil ju na zem a ukradol jej z ruky peňaženku, v ktorej mala 40 eur. Dôchodkyňa utrpela zranenia, z ktorých sa liečila približne týždeň.

Okrádača dôchodkýň umiestnili do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za tieto lúpeže mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu