Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Handlovka stúpa, v Prievidzi stav ohrozenia!

V Prievidzi voda zaliala cesty aj domy Zobraziť galériu (6)
V Prievidzi voda zaliala cesty aj domy

TRENČÍN – Situácia na hornej Nitre sa opäť dramaticky zhoršuje. V regióne niekoľko hodín intenzívne prší. V Handlovej nefunguje mestský rozhlas, mesto ide ľudí megafónom varovať pred zvyšujúcim sa tokom. Riečka Handlovka sa v Prievidzi opäť vyliala a uzatvorila miestnu komunikáciu.

Voda stúpa a mesto očakáva prívalovú vlnu vody. Slovenský hydrometeorologický ústav opätovne vyhlásil tretí povodňový stupeň. V Prievidzi naďalej prší. Mesto vyhlásilo stav ohrozenia.

“Vzhľadom na aktuálnu situáciu a informácie z mesta Handlová, odkiaľ prichádza do Prievidze prívalová vlna vody, upozorňujeme obyvateľov mesta Prievidza na možný stav ohrozenia na území mesta Prievidza. Vyzývame obyvateľov mesta Prievidza, aby neopúšťali svoje byty a neodôvodnene nejazdili,” sprostredkovala výzvu obyvateľom hovorkyňa mesta Ivona Vojtášová.

Pre silné prívalové dažde uzatvorili cestu medzi Dolnou Štubňou a Kremnicou. Policajti odkláňajú dopravu na cestu I/14 Šturec. Ako informovala Iveta Fedorová zo Slovenskej správy ciest, pre dažde padlo elektrické vedenie, poškodilo sa plynové potrubie a cesta. Situácia si vyžiadala aj evakuáciu ľudí. Uzávierka platí do odvolania v závislosti od záchranných prác a vývoja počasia.

Postihli záplavy vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu