Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Povodeň má údajne prvú obeť, policajti pohotovosť

Povodňami zasiahnutá Handlová
Povodňami zasiahnutá Handlová

HANDLOVÁ - Ničivá povodeň v baníckom meste Handlová zrejme usmrtila jedného človeka. Telo našli údajne po opadnutí vody. Nezvestný je údajne aj ďalší človek. S odvolaním sa na rezort vnútra o tom informoval portál sme.sk.

Ulicami Handlovej sa prehnala ničivá vlna rozvodnenej riečky Handlovka. Minister vnútra Daniel Lipšic už skôr informoval, že po povodniach sú nezvestné dve osoby. Zatiaľ malo ísť o nepotvrdené informácie. Lipšic popoludní prišiel do Handlovej a Prievidze, ktoré dnes zasiahli povodne. "Voda trochu opadla. Sú však značné škody," uviedol Lipšic. Ľudom okrem polície a hasičov pomáha aj armáda s vojenskou technikou. Jej úlohou je prehĺbiť korytá riek.

Lipšic už požiadal trenčianskeho krajského šéfa polície, aby v kraji bolo v noci v pohotovosti viac policajtov. Chce tým zamedziť možným rabovaniam v opustených domoch. Prioritou vlády je podľa neho robiť preventívne opatrenia proti povodniam, pretože tie budú pravdepodobne pribúdať. "Prevencia sa v minulosti podcenila," zdôraznil.

V Handlovej, Prievidzi a vo Veľkej Čausi museli po rannej búrke pristúpiť k čiastočnej evakuácii ľudí. Na Hornej Nitre zasahujú hasiči z celého kraja. Voda z rieky Handlovka zaplavila ulice a domy, strhla minimálne jeden most a asfalt z ciest a odnášala zaparkované autá. Krízový štáb v Handlovej je momentálne v teréne, jeho členovia zisťujú rozsah škôd.

Primátor Prievidze Ján Bodnár prostredníctvom televízie TA3 vyhlásil stav ohrozenia a vyzval ľudí, aby zbytočne nevychádzali do ulíc. Okrem týchto miest voda zaplavila aj viacero obcí na Hornej Nitre.

Postihli záplavy vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu