Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kaliňák: Galko je hochštapler, Krajcer: Niekto má strach

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA – Séria urážok a invektív v parlamente pokračovala aj počas dnešnej rozpravy k vládnemu programu. Robert Kaliňák zaútočil na ministra obrany Ľubomíra Galka, keď podľa svojich slov nesúhlasil s jeho označením „diletant“, ktoré mu koncom minulému týždňa adresoval Pavol Paška.

„Nesúhlasím s tým, že je diletant. Podľa slovníka cudzích slov je diletant povrchný odborník, čiže aspoň niečo. Ja by som použil iné slovíčko - hochštapler, v slovníku sa píše, že je to podvodník,“ odkázal ministrovi.

"Váš záujem o ministerstvo obrany bol dojemný. Možno by ste nám mohli povedať, aké záujmy ste na tomto rezorte mali vy," odkázal podľa aktualne.sk Kaliňákovi poslanec Mostu-Híd Peter Zajac. Na Kaliňáka reagoval aj minister kultúry Daniel Krajcer (SaS). "Ten Galko vám nejako leží v žalúdku. A všetci vieme prečo. Niekto má totiž strach," odkázal.

Galko včera podal na generálnu prokuratúru trestné oznámenie pre zmluvy na modernizáciu vrtuľníkov, ktoré krátko pred júnovými parlamentnými voľbami podpísalo bývalé vedenie úradu. Potvrdil hovorca ministerstva Richard Šümeghy. 

V desiatich vrtuľníkoch malo podľa dohôd pribudnúť príslušenstvo za 57 miliónov eur napriek tomu, že sa strojom onedlho končí životnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu