Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Spod trosiek vytiahli dvoch robotníkov, tretieho stále hľadajú

V Nacinej Vsi sa zrútila časť školy. Zobraziť galériu (3)
V Nacinej Vsi sa zrútila časť školy.

Aktualizované

KOŠICE - V Nacinej Vsi pri Strážskom sa dnes zrútila časť rekonštruovanej školy, trosky zavalili troch robotníkov. V dvojposchodovej budove sa krátko popoludní prepadli dva stropy a časť múru.

Dvoch robotníkov záchranári z trosiek vyslobodili, tretieho sa desiatkam záchranárov nepodarilo nájsť ani po asi siedmich hodinách pátrania. Povedal to Peter Nízky z hasičského zboru v Michalovciach.

"Na mieste bol aj vyhľadávací pes, ani ten však muža nenašiel," uviedol Nízky. Nie je jasné, či zasypaný je nažive. Jeho približnú polohu hasičom spresnil len jeden z dvojice vyslobodených robotníkov. Pátranie po treťom stavbárovi môže podľa Nízkeho trvať aj celú noc. Na miesto vyslali hasiči jednotky z Michaloviec, Humenného a na pomoc prišli aj podnikoví hasiči zo Strážskeho.

Dvaja muži, ktorých hasiči objavili, utrpeli rôzne zranenia. Kým jeden z mužov má len ľahké zranenia, ďalší robotník prišiel o nohu. Oboch mužov previezli do nemocnice v Michalovciach.

Budovu staršej základnej školy v obci rekonštruovali. "Počas školského roku tu bolo ešte riadne vyučovanie, v škole žiaci mali aj telesnú výchovu, keďže telocvičňu nemáme," uviedol starosta obce Anton Šandor.

K zrúteniu budov došlo na Slovensku aj v minulosti. Vlani v marci sa napríklad vo Svidníku zrútila časť dvojposchodovej bytovky, obývanej prevažne rómskymi obyvateľmi. Pri nešťastí vtedy nikto neutrpel zranenie, polícia stihla obyvateľov domu včas evakuovať.

So stabilitou mali problémy aj ďalšie bytovky v krajine. Na známom sídlisku Luník IX v Košiciach v uplynulých rokoch zbúrali dva panelové domy, búranie ďalšieho sa pripravuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu