Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muža, ktorého zavalila hlina, našli mŕtveho

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KORÝTKA - Po niekoľkohodinovej práci dnes navečer vymanili hasiči telo muža, ktorého dopoludnia pri hĺbení studne v Korýtkách zasypala zemina. Hasiči ho našli mŕtveho vo hĺbke približne 7,5 metra, povedal dnes riadiaci dôstojník Zdeněk Housar. Odhadol, že nad telom bola vrstva hliny tri až tri a pol metra.

"Robili sme, čo sme mohli, ale bohužiaľ sme ho vymanili už bez známok života," uviedol hasič. Šancu na prežitie môže mať zavalený človek všeobecne vtedy, ak by sa v priestore vytvorila vzduchová kapsa. Ak sa na človeka zosype samotná hlina, šanca na prežitie je len niekoľko málo minút, uviedol Housar.

Nešťastie sa stalo okolo 11:30. Hlina zavalila muža (35). Okolnosťami prípadu sa zaoberajú policajti, uviedla policajná hovorkyňa Pavla Soukupová.

Hasiči na mieste zaistili steny studne, spočiatku používali iba leteckú techniku, neskôr nasadili na odpratávanie nasypanej hliny bager. Pôvodné odhady hovorili tom, že studňa je hlboká okolo piatich metrov, hasiči sa teraz domnievajú, že má približne deväť metrov.

Prípady, keď niekto zomrel pod vrstvou zosypaného materiálu, nie sú v Plzenskom kraji výnimočné. V októbri 2008 zomreli napríklad v Chotěšove na južnom Plzeňsku dvaja muži vo veku 44 a 45 rokov, ktorýcz zasypala hlina pri kopaní výkopu pre kanalizačnú prípojku. V novembri 2009 zomrel v Kaznějove na severnom Plzeňsku muž, ktorého zasypali stovky ton kaolínu. Hasiči ho hľadali viac než deň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu