Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Druhý výbuch v tej istej soľnej jaskyni

RAJECKÉ TEPLICE - V poradí už k druhému výbuchu došlo v stredu večer na stavbe soľnej jaskyne v Rajeckých Tepliciach. Nastal pravdepodobne pri nesprávnej manipulácii s tesniacou penou, pri práci s ňou sa totiž vytvárajú plynové pary. Pri výbuchu našťastie nikto nebol zranený.

"V miestnosti bol horľavý materiál. Keď došlo k výbuchu, dvaja Poliaci, ktorí tam robili, práve vynášali smeti. Mali obrovské šťastie," povedal operačný dôstojník hasičov v Žiline Miroslav Marton. Požiar sprevádzalo silné zadymenie, preto hasiči museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Príčinu výbuchu vyšetrujú.

 

Investorom polyfunkčného domu, na prízemí ktorého stavajú jaskyňu, je žilinská firma. Jej predstaviteľka sa k udalosti odmietla vyjadriť. Dokonca ju ani neohlásila na inšpektoráte práce. "Organizácia nám zámerne nenahlásila túto udalosť z obavy pred pokutami. Vyšetrovanie by totiž mohlo potvrdiť, že pracovníci porušili bezpečnostné predpisy," povedal hlavný žilinský inšpektor inšpektorátu práce Rudolf Kubica. Predbežnú škodu vyčíslili na 200-tisíc Sk.

K podobnej udalosti, no so smrteľnými následkami, došlo pri stavbe tejto jaskyne aj pred necelými štyrmi mesiacmi. Vtedy prišiel o život jeden Poliak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu