Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pri H. Štubni sa zrútil vetroň, pilot na mieste zahynul

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HORNÁ ŠTUBŇA - Pri Hornej Štubni neďaleko Turčianskych Teplíc sa vo štvrtok popoludní zrútil vetroň. Pri nešťastí na mieste zomrel jeho pilot. Potvrdil to policajný hovorca Radko Moravčík. Muž, ktorý sa zúčastňoval Majstrovstiev sveta v bezmotorovom lietaní v Prievidzi, pravdepodobne nebol slovenským občanom.

Na podujatí sa už počas víkendu vo vzduchu zrazili dve lietadlá, obaja piloti vtedy vyviazli bez zranení.

"Príslušníci polície sú stále na mieste, o príčinách nešťastia je preto zatiaľ predčasné hovoriť," uviedol Moravčík. Vetroň sa zrútil v ťažko dostupnom teréne. Pilot bol pravdepodobne ruským občanom, ktorý lietal na lietadle s litovskými značkami, napísal portál TVnoviny.sk.

Majstrovstvá sveta v bezmotorovom lietaní odštartovali v Prievidzi počas víkendu, hneď druhý deň pretekov došlo vo vzduchu ku kolízii dvoch vetroňov. Obom pilotom sa aj s poškodenými strojmi podarilo bezpečne pristáť.

Začiatkom júna sa na východnom Slovensku pri Sobranciach zrútilo malé lietadlo, na mieste vtedy zomrel jeho pilot. Dvaja ďalší pasažieri vyviazli len s ľahšími popáleninami. Vlani v júli zomreli po páde ultraľahkého lietadla pri východoslovenskom Sabinove dvaja ľudia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu