Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pri Liberci sa zrazili dva vetrone, zomrel 14-ročný chlapec

Štrnásťročný chlapec zrážku dvoch vetroňov neprežil. Zobraziť galériu (2)
Štrnásťročný chlapec zrážku dvoch vetroňov neprežil. (Zdroj: ČTK)

LIBEREC - V Českej republike sa pri Záskalí neďaleko Liberca vo štvrtok okolo 17.15 hod zrazili dva dvojmiestne vetrone. Traja ľudia vyskočili, štrnásťročný chlapec to však zrejme nedokázal a zahynul v troskách lietadla. Všetci boli Nemci, v jednom lietadle boli dvaja 25-roční muži, jeden z nich utrpel ťažké zranenie panvy a dolných končatín, povedala pre ČTK hovorkyňa krajskej zdravotníckej záchrannej služby Kristýna Fejfarová.

Na miesto nehody ihneď vyrazili hasiči, jedného z mužov museli zložiť zo stromu, kde s padákom uviazol. Otec chlapca bol zranený ľahko. Na mieste zasahoval aj vrtuľník leteckej záchrannej služby, lekár a záchranári so sanitkou a taktiež polícia.

Vetrone štartovali z neďalekého letiska v Hodkoviciach nad Mohelkou, to sa však k nehode nechce vyjadrovať. Podľa svedkov sa lietadlá zrazili pomerne nízko nad zemou - vo výške 150 až 200 metrov.
"Videli sme, ako sa tie lietadlá zrazili a ľudia vyskočili, spadli potom rovnako ako trosky vetroňov do lesa," povedala pre ČTK očitá svedkyňa, ktorá spolu s kamarátkou sledovala nehodu v pár kilometrov vzdialenej reštaurácii. Na oblohe podľa nej neboli len dva vetrone, ale aj ďalšie lietadlá. "Bolo tam dosť plno," dodala.



Podľa skúsených letcov nie sú podobné nehody časté, niekedy sa však stanú. "Hlavne, keď je vo vzduchu veľa lietadiel, je ťažké to ustrážiť. Nedávno sa vetrone zrazili na pretekoch na Slovensku," povedal skúsený pilot vetroňa, ktorý si neprial byť menovaný. Okolnosti nehody bude vyšetrovať letecká inšpekcia, na miesto však ešte nedorazila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu