Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Za brutálne útoky na exmanželku a jej priateľa dostal 8 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest osem rokov a osem mesiacov odňatia slobody za opakované vydieranie, ublíženie na zdraví a výtržníctvo potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre Alexandra Šafrána (56) z obce Rapovce v okrese Lučenec.

V minulosti viackrát trestaný Šafrán spáchal násilné činy voči svojej bývalej manželke a jej priateľovi. Šafrán 23. marca minulého roka večer zmlátil v Rapovciach o desať rokov mladšieho Mariána, ktorého stretol s bývalou manželkou Jolanou. Exmanželku poslal preč a Mariána označil za bastarda a zakazoval mu stýkať sa Jolanou.

Potom ho napadol päsťami a kopancami tak, že ho musela odviezť sanitka. Na druhý deň ráno Šafrán fyzicky napadol bývalú manželku, s ktorou býval v jednom dome aj po rozvode. Aj Jolanu násilník bil a kopal tak, že utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali takmer desaťdňovú práceneschopnosť.

Okresný súd v Lučenci uznal Šafrána za vinného z pokračujúceho zločinu vydierania, z ublíženia na zdraví exmanželke ako chránenej osobe a z výtržníctva. Pri výmere trestu zohľadnil i skutočnosť, že Šafrán bol v minulosti jedenásťkrát súdne trestaný, väčšinou za úmyselné násilné trestné činy. Uložil mu sprísnený trest osem rokov a osem mesiacov v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia.

Šafrán sa odvolal s tým, že je nevinný. Exmanželke Jolane i jej priateľovi neublížil, iba im dohováral. Oni sa vraj spriahli proti nemu a bitku si vymysleli. Prvostupňový i odvolací súd však recidivistovi neuverili, pretože bitku videli svedkovia a zranenia potvrdili lekárske správy. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu