Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žena, ktorú na kúpalisku zasiahol blesk, neprežila

Kúpalisko Rosnička
Kúpalisko Rosnička (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dvoch ľudí včera popoludní na kúpalisku Rosnička v Bratislave zasiahol blesk. Asi 53-ročná žena zomrela pri prevoze do nemocnice, 61-ročný muž v súčasnosti leží v nemocnici, jeho stav je stabilizovaný. Informovali záchranári a nemocnica.

Muža so ženou zastihla búrka na kúpalisku pred 16:00, podľa viacerých médií sa údajne nachádzali pod stromami. "Žena (...) po hodine a 40 minútach skonala na centrálnom príjme," uviedla hovorkyňa bratislavskej fakultnej nemocnice Rút Geržová.

Muža záchranári oživovali tiež priamo na kúpalisku. "Potom bol prevezený na anesteziologicko-resuscitačné oddelenie," povedala hovorkyňa operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Dominika Šulková. "Ak nenastanú komplikácie, mal by byť v poriadku," dodala Geržová.

Zástupca vedúceho prevádzky kúpaliska Vladimír Pečeňka podĺa portálu Sme.sk uviedol, že návštevníci boli upozornení, aby pod stromom nestáli. "Urobili sme všetko pre bezpečnosť ľudí," vyhlásil.

Zásah bleskom si v minulosti vyžiadal viaceré ľudské životy. Napríklad vlani v septembri zabil živel turistu v Západných Tatrách. V júli 2008 zas úder blesku neprežila matka s dieťaťom počas výletu na Súľovský hrad neďaleko Žiliny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu