Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Cestu medzi Š. Plesom a V. Hágmi uzavrú

ilustračné foto
ilustračné foto

POPRAD – Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Poprade dnes popoludní rozhodol o úplnom uzatvorení cesty II/537 medzi Vyšnými Hágmi a Štrbským Plesom od 20:00.

„Dôvodom úplnej uzávierky cesty sú nové trhliny, ktoré sa objavili na ceste, čo je dôkazom, že cesta sa naďalej hýbe,“ uviedol Emil Môcik z Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Poprade. V stredu sa na poškodenom úseku cesty začne inžiniersko-geologický prieskum. Od jeho výsledkov bude závisieť, či cestu sprejazdnia v jednom jazdnom pruhu pre osobnú a autobusovú dopravu alebo zostane cesta úplne uzavretá až do definitívneho vyriešenia havarijnej situácie. Nákladná doprava bude z tohto úseku vylúčená aj v prípade, že by sa obnovila prevádzka pre osobné autá.

Dopravné obmedzenia medzi Vyšnými Hágmi a Štrbským Plesom budú vyznačené prenosným dopravným značením. V smere od Smokovcov bude doprava odklonená vo Vyšných Hágoch cez Mengusovce a Tatranskú Štrbu na Štrbské Pleso. V smere od Podbanského bude upozornenie pre vodičov už pod Štrbským Plesom pred odbočkou na Tatranskú Štrbu. Od odbočky na Popradské pleso smerom na Vyšné Hágy bude cesta pre všetky autá úplne uzavretá. Obchádzková trasa predĺži spojenie medzi Vyšnými Hágmi a Štrbským Plesom o vyše desať kilometrov.

Podľa predsedu Prešovského samosprávneho kraja Petra Chudíka riešenie tejto situácie je pre samosprávny kraj najvyššou prioritou. „Zdroje na opravu nájdeme v rezervnom fonde. Najdôležitejšie je, aby sa práce mohli začať čo najskôr. Uvedomujeme si blížiacu sa turistickú sezónu,“ uviedol Peter Chudík.

Časť svahu na ceste II/537 medzi Vyšnými Hágmi a Štrbským Plesom sa zosunula v nedeľu večer po intenzívnom daždi. Následne sa odtrhla časť cesty v dĺžke asi 30 metrov v smere zo Štrbského Plesa na Vyšné Hágy. Odtrhnutá časť vozovky sa prepadla o približne dva metre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu