Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Vranovčan podviedol rodákov, sľuboval prácu v Anglicku!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA/ŽIAR N. HRONOM - Dvoch súrodencov zo Žiaru nad Hronom podviedol v Anglicku Slovák. Sľúbil im prácu a keď brat (24) so sestrou (20) prišli na Ostrovy, vyinkasoval od nich 600 libier (vyše 890 eur), no sľúbenú prácu nedostali.

Polícia už muža (29) z Vranova nad Topľou obvinila z podvodu. Ešte v roku 2008 v inzeráte na internete sľuboval zohnať prácu na Britských ostrovoch. Súrodenci zo Žiaru sa s ním skontaktovali e-mailom a neskôr s ním aj telefonicky hovorili. Malo ísť o jednoduchú ručnú prácu v skladoch, ale podmienkou bolo, aby vedeli po anglicky. Dopredu si dohodli všetky podmienky a odcestovali do anglického Birminghamu.

Vranovčan ich 25. júna 2008 vyzdvihol na letisku a odviezol do domu, kde sa stretli s po slovensky hovoriacou ženou, ktorá im dala podpísať zmluvy o ubytovaní v anglickom jazyku. Potom vyplatili za sprostredkovanie práce Vranovčanovi spomínanú sumu. Ani po troch týždňoch však sľúbenú prácu nemali a s mužom sa nedalo telefonicky skontaktovať. Súrodenci sa museli bez peňazí vrátiť domov.

Podvodníka obvinili v neprítomnosti a pátra po ňom polícia. Za rovnaké podvody mu už bolo vznesené obvinenie vo viacerých prípadoch. Za takýto podvod hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, ak spôsobí väčšiu škodu, môže byť potrestaný odňatím slobody až na päť rokov. Informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu