Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Úplatkárske kauzy: Kým SMK Gála vyhodila, Bielik ostáva v KDH!

Kádehák Bielik si vyslúžil za svoju hrošiu kožu prezývku Hrocháč.
Kádehák Bielik si vyslúžil za svoju hrošiu kožu prezývku Hrocháč.

BRATISLAVA - Na Slovensku sa našla strana, ktorá postupuje tvrdo proti úplatkárovi z vlastných radov. Je to SMK. Na lepšie časy sa aj tak neblýska. KDH, SDKÚ a ĽS-HZDS, ktoré majú podobné čierne ovce, zostávajú v pozícii "mŕtvych chrobákov".

SMK postupovala bez ľútosti proti L. Gálovi, ktorého polícia prichytila pri preberaní 1,5-miliónového úplatku. Iba pár dní po objavení sa kauzy okresné predsedníctvo SMK v Galante Gálovi zrušilo členstvo v SMK.

Na niečo podobné nemajú odvahu členovia vládnych KDH, SDKÚ či opozičného ĽS-HZDS. Škandalózny kádehák Pavol Bielik, ktorý čelí obžalobe v 5-miliónovej korupčnej afére, je naďalej starostom bratislavskej Rače a miestni poslanci mu v apríli dokonca udelili štvrťročnú odmenu 71 000 Sk a zvýšili plat! Vylučovanie z KDH sa nekoná.

"Situácia sa nezmenila a nemáme sa k tomu prečo vracať," vyjadrila sa hovorkyňa KDH Andrejuvová.

Podobne je to aj s viceprimátorom Košíc Čuňom, ktorý je takisto obvinený z bratia úplatku. "SDKÚ v Košiciach mu okamžite pozastavila výkon funkcií. To je všetko, čo v tejto fáze prípadu stanovy SDKÚ umožňujú urobiť," obhajuje SDKÚ hovorca Maťko. Poslanca HZDS Karlina už za preberanie polmiliónového úplatku odsúdil súd na rok väzenia. Keďže sa však odvolal, HZDS ho vyhodiť nemieni. "Je predčasné to riešiť...," povedal hovorca HZDS Žvach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu