Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bielik dostal odmenu a pridané na plate!

Pavol Bielik
Pavol Bielik

BRATISLAVA - Račiansky starosta Hrocháč Pavol Bielik (KDH), ktorý je obžalovaný v 5-miliónovej korupčnej afére, si opäť namastí vrecká. Poslanci račianskeho zastupiteľstva mu odsúhlasili odmenu za prvý štvrťrok približne 70-tisíc SK. Súčasne mu zvýšili mesačný plat o vyše 3 000 Sk na 50 800 Sk.

Na návrh starostu, ktorý si za dvoju hrošiu kožu vyslúžil prezývku Hrocháč, sa poslanci uzniesli, že o odmenách budú rokovať neverejne. Redaktori Nového Času však zasadanie neopustili a rokovanie bolo verejné. Poslanci sa nevedeli zhodnúť na kritériách, podľa ktorých majú starostu odmeniť.

Návrh poslanca Stanislava kendra schváliť Bielikovi iba 25% odmenu neprešiel a račianskemu starostovi schválili až 50% odmenu, čo je vyše 70 000 Sk. Podľa poslancov, ktorí včera o odmene hlasovali, si Bielik za svoju prácu odmenu zaslúži.

Od roku 2003 dostáva Hrocháč Bielik mesačný plat 47 600 Sk. Na výške jeho odmien sa nič nezmenilo ani po obžalobe v korupčnom škandále.

Prokurátor tvrdí, že istý podnikateľ mal začiatkom minulého roku žiadať v mene starostu od predsedu predstavenstva bratislavskej spoločnosti úplatok za odsúhlasenie architektonického riešenia rekonštrukcie budovy a výstavby ďalších troch domov pri Vinohradoch.

Poslancom sa vlani v decembri pred rokovaním o odmene Hrocháčovi za štvrtý štvrťrok minulého roku nepodarilo z rokovania vykázať novinárov. Zasiahnuť proti nim odmietli aj policajti. Na odloženom januárovom rokovaní poslanci Bielikovi 70-tisícovú odmenu priklepli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu