Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bielik, ty máš teda hrošiu kožu!

Obžalovanému v kauze úplatku chceli dať odmenu potichu.
Obžalovanému v kauze úplatku chceli dať odmenu potichu.

BRATISLAVA - Starosta bratislavskej Rače Pavol Bielik (KDH) opäť ukázal svetu svoju hrošiu kožu. Tomuto funkcionárovi KDH obžalovanému z 5-miliónového úplatku zrejme nebolo vôbec pochuti, aby sa verejnosť dozvedela pravdu o jeho odmenách. Račianski poslanci mu totiž chceli na zasadnutí odklepnúť ďalšiu 70-tisícovú odmenu. Na redaktorov Nového Času a Pravdy, ktorí chceli byť pri tom, zavolali políciu! A Bielik? Vyhlásil, že mestská časť podá podnet orgánom činným v trestnom konaní na oboch redaktorov! Nový Čas sa preto rozhodol, že ho oddnes budeme nazývať Hrocháč Bielik.

Policajti račianskym poslancom nevyhoveli a novinárov zo sály nevyviedli. Zasadnutie, ktorého program bol zverejnený aj na internete, v utorok večer krátko pred desiatou hodinou večer poslanci radšej prerušili.

Nový Čas plne stojí za svojím redaktorom. Sme pripravení niesť akýkoľvek prípadný postih za to, že sme chceli verejnosti priniesť dôveryhodné informácie o chystaných odmenách pre papaláša KDH, obžalovaného v kauze obrovského úplatku.

Právny expert Peter Wilfling zo združenia Občan a demokracia tvrdí, že týmto a podobnými škandálmi sa môže zaoberať aj Ústavný súd. "Podľa môjho názoru je utajovanie odmien volených funkcionárov porušením práva na informácie, čo je v rozpore s ústavou."

A čo hovoria na správanie svojho funkcionára Hrocháča Bielika najvyšší predstavitelia KDH? Zaujali polohu mŕtveho chrobáka.

Ani viac ako mesiac po rokovaní Krajskej rady (KR), ktorej členovia odmietli odvolať Hrocháča Bielika z funkcie, sa veci nepohli vpred. Vedenie strany sa pritom tvári, že urobilo všetko, čo mohlo. "Využili sme všetky možnosti, ktoré nám umožňujú stanovy," reagoval podpredseda kádehákov Minárik. Na otázku, či jednou z možností nie je zvolanie mimoriadneho snemu, počas ktorého by boli zmenené stanovy, odpovedal: "Viete kedy sa zvoláva mimoriadny snem?! Pri mimoriadnych udalostiach, a nie kvôli jednotlivcovi."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu