Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Škandál: Obžalovali šéfa kukláčov!

BRATISLAVA - Na ministerstve vnútra majú ďalší problém. Vojenská prokuratúra podala žalobu na šéfa kukláčov Igora Maťašovského. Ten čelí obvineniam z trestných činov ublíženia na zdraví, zneužívania právomocí verejného činiteľa a neoprávneného používania cudzieho vozidla.

Šéf najelitnejšej jednotky kukláčov v slovenskej polícii podľa žaloby v roku 1999 neprimeraným spôsobom použil donucovacie prostriedky proti Stanislavovi P., a to hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany - a to do hrudníka, hlavy a rúk poškodeného, pričom ho spútali, takže nekládol žiadny odpor.

Obvinený Stanislavovi P. spôsobil zlomeninu rebier, pomliaždeniny, podliatiny, podvrtnutie a opuch, čo si vyžiadalo 19 dní liečby. Paradoxné je, že Igor Maťašovský je stále príslušníkom Policajného zboru i napriek tomu, že je trestne stíhaný.

Počas Hodiny otázok 18. mája sa minister Palko obžalovaného kukláča zastával slovami: "Išlo o, neviem, tuším, raz niekde neoprávnene použil motorku, no tak to nevidím ako dôvod na prepustenie." Podľa Palkovho hovorcu Ažaltoviča sa však ministerstvo vnútra bude zaoberať informáciou o podaní obžaloby a v najbližších dňoch vyvodí personálne opatrenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu