Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pohreb Arpáda Szamaránszkeho za prísnych bezpečnostných opatrení

BRATISLAVA - Každé auto, ktoré prichádza do Dunajskej Stredy, kontroluje polícia. Oficiálne stanovisko ministerstva vnútra (MV) SR sa agentúre SITA nepodarilo získať, avšak dnes o 15:00 sa má na mestskom cintoríne uskutočniť pohreb Arpáda Szamaránszkeho, jedného z obžalovaných v kauze vraždy pápayovcov, ktorý v sobotu zahynul pri dopravnej nehode.

V okolí cintorína sú desiatky policajtov, ktorí na jeho plote vylepili oznámenia o zákaze vstupu do priestorov cintorína na Malodvorníckej ceste. "Z uvedeného vyplýva, že od doby vyvesenia tohto oznámenia sa zakazuje vstupovať do priestorov mestského cintorína, ako aj zdržiavať sa v týchto priestoroch," uvádza sa na oznámení. Polícia o 14:15 oznámenia odstránila.

Arpád Szamaránszky zahynul v sobotu o tretej nadránom v katastri obce Orechová Potôň v Dunajskostredskom okrese. Terénny Mercedes Benz, ktorý Arpád šoféroval, dostal v mierne ľavotočivej zákrute šmyk. Prešiel do protismeru, kde zišiel z cesty a niekoľkokrát sa na poli prevrátil. Vodič po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol, ďalší dvaja spolujazdci sú zranení ťažko. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví a vyšetruje ďalšie okolnosti nehody.

Arpád Szamaránszky bol na slobode od septembra 2004, keď mu uplynula päťročná väzobná lehota. Bol stíhaný za spoluúčasť na vražde gangu desiatich pápayovcov, ktorých zastrelili 25. marca 1999 v reštaurácii Fontána v Dunajskej Strede. Páchatelia strieľali z automatických zbraní, na mieste zabili deväť ľudí a jedného ťažko zranili. Ten približne po dvoch hodinách v miestnej nemocnici zraneniam podľahol. Medzi obeťami bol aj Tibor Pápay. Masová vražda v Dunajskej Strede, pri ktorej padlo 113 výstrelov, nemá v histórii slovenskej kriminalistiky obdobu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu