Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pápayovci: Prvý ide z basy von!

SLOVENSKO - Po piatich rokoch, teda maximálnej dĺžke vyšetrovacej väzby, má dnes vyjsť z leopoldovskej väznice Arpád Sz. z Dunajskej Stredy. Je jedným z partie obžalovanej zo spoluúčasti na vražde gangu pápayovcov.

Podľa policajného viceprezidenta Jaroslava Spišiaka to svedčí o komplikovanosti nášho súdnictva. "Rozličnými obštrukciami sa dá proces predlžovať," tvrdí Spišiak.

Arpád Sz. (27) je podľa prokurátora jedným z aktérov desaťnásobnej vraždy. Za mrežami naďalej ostávajú bratia Szilárd a Csaba R. (33, 32). Tým skončí päťročná väzba v lete 2005. Podľa obhajcu Svetozára Chabadu na odsúdenie obžalovaných chýbajú priame dôkazy. Kauzou vraždy pápayovcov sa bude až na budúci rok zaoberať nový senát Krajského súdu v Trnave. Koniec procesu je stále v nedohľadne.

Po masakre pápayovcov sa v podsvetí Žitného ostrova sily preskupujú. Časť zvyšku pápayovského gangu sa pridala k ďalšiemu silnému mužovi, ktorý sa premiestnil do Veľkého Medera.

Súperenie gangov na Žitnom ostrove stále cítiť. Nedávno strieľal neznámy páchateľ na brata jedného z obžalovaných. Za organizátora vraždy považuje polícia Ľudovíta Sátora, ktorý pred niekoľkými rokmi utiekol pri zásahu kukláčov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu