Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vnútro chce pre policajtov zaobstarať nové byty

Ministerstvo vnútra
Ministerstvo vnútra

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra plánuje v najbližších rokoch zaobstarať pre policajtov nové byty. Tie by si po odslúžení určitého počtu rokov mohli následne odkúpiť za zostatkovú cenu.

Nové byty chce ministerstvo vnútra získať zámenou majetku, ktorý vlastní. Novinárom to dnes povedal minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

"Vypracujeme nové nariadenie ministerstva vnútra, ktoré bude umožňovať, aby policajti získali takzvané policajné byty," vyhlásil Kaliňák, podľa ktorého príbytky umožnia udržať zaškolených a vycvičených policajtov v policajnom zbore. "Byty by policajti po 20 rokoch služby mohli nadobudnúť za minimálnu zostatkovú hodnotu," dodal. O pridelení bytov by mala rozhodovať bytová komisia.

Ministerstvo vnútra plánuje získať nové, väčšinou dvojizbové byty, zámenami pozemkov vo svojom vlastníctve. O zámenu prejavili podľa Kaliňáka záujem viaceré spoločnosti. Ministerstvo chce získať väčšiu ponuku a výhodnejšiu cenu aj inzerciou v novinách. Do svojho vlastníctva chce úrad zámenným obchodom získať v priebehu dvoch rokov 200 bytov.

Situácia s ubytovaním policajtov je vraj najhoršia v Bratislave. Na troch ubytovniach v meste je podľa predsedu Odborového zväzu polície Miroslava Litvu ubytovaných 1200 policajtov.

Odborári majú so súčasným vedením ministerstva na rozdiel od predchádzajúcej vlády dobré vzťahy. Odborári prišli Kaliňáka napríklad koncom januára podporiť pred parlament, keď sa ho opozícia pokúsila odvolať z funkcie pre incident so zabudnutou výbušninou v batožine náhodného cestujúceho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu