Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vnútro chce dať Trenčínu na Pohodu dve tisícky

Nešťastie na Pohode 2009
Nešťastie na Pohode 2009

BRATISLAVA - Štát zrejme finančne podporí mesto Trenčín. Peniaze budú smerovať z rezervy vlády, získa ich za záchranné práce na festivale Pohoda.

Po veternej smršti v júli sa na stovky ľudí zrútil stan. Nešťastie si vyžiadalo dve obete a desiatky zranených. Ministerstvo vnútra navrhlo, aby mesto získalo vyše dvetisíc eur. Sumu odhadol Obvodný úrad v Trenčíne.

Ďalších osem miest má získať vyše 350-tisíc eur. Vyplýva to z materiálu, ktorý rezort predložil do pripomienkového konania. Štát dá okrem iného peniaze mestu Trnava, ktoré riešilo mimoriadnu situáciu na Coburgovej ulici. Potom, ako tam ešte v auguste vyhorel bytový dom, zostalo bez prístrešia viac ako dvesto obyvateľov. Štát poskytne mestu takmer 20-tisíc eur.

Vyše 27-tisíc eur získajú štyri kysucké obce, ktoré postihol ešte vo februári silný nárazový vietor. Skalité, Čierne, Svrčinovec a Klokočov mali vtedy problémy so zabezpečením lekárskej starostlivosti, ako aj pravidelným zásobovaním. Najviac peňazí získa mesto Dolný Kubín, a to 266-tisíc eur. Použije ich na práce okolo sanácie zosuvu pôdy, ku ktorému došlo na sídlisku Banisko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu