Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Voda už ustupuje

V okresoch Michalovce a Sobrance zaplavilo vyše 200 domov a 580 pivníc.
V okresoch Michalovce a Sobrance zaplavilo vyše 200 domov a 580 pivníc.

VÝCHOD - Voda, ktorá zaplavila iba v okresoch Michalovce a Sobrance viac než 200 domov a 580 pivníc, začína pomaly opadávať. Nik sa, našťastie, nezranil, ani nebolo treba nikoho evakuovať.

"Uh kulminoval vo štvrtok v noci, keď dosiahol až 920 centimetrov. V piatok už mal iba 8 metrov a ďalej klesá," spresnil starosta Lekároviec Ján Gajdoš. V Sobranciach, časť Komárovce, sa situácia tiež zlepšila a takisto aj v severnej časti okresu Trebišov. Storočnú vodu zaznamenali na rieke Trnávka, ktorá spolu s Bačkovským potokom ohrozovala mesto Trebišov.

V Nováčanoch pri Košiciach rozvodnený potok nahnal strach najmä ľuďom v miestnej osade. Dve chatrče rodín Samkovcov a Žigovcov besniaca voda zatopila vo štvrtok až do výšky pol metra. "Voda sa odrazu vovalila dovnútra z viacerých strán. Museli sme vybúrať dieru do steny, aby mala kde vytekať," povedal Stanislav Samko (42). Starosta Ján Štrbík na nebezpečenstvo záplav upozorňoval už začiatkom mája: "Mali vyčistiť koryto, ktoré si upchali odpadkami. Poskytli sme aj betónové skruže, dostali náradie, ale nič neurobili." Ohrozené tak boli všetky chatrče, v ktorých žije 160 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu