Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

STV prehrala súd! Príde o 790 miliónov Sk?

BRATISLAVA - Tak to je azda zlý sen! Verejnoprávna STV prehrala jeden z najzávažnejších súdnych sporov. Štúdiu Beta bude musieť zaplatiť možno až 790 miliónov Sk za zrušenie zmluvy na raňajkové vysielanie. Tú podpísal ešte mečiarovský šéf Kubiš v roku 1998. STV sa proti rozsudku odvolá.

Sudkyňa Okresného súdu Bratislava IV uznala, že zmluvy medzi Štúdiom Beta a STV boli platné a mali sa plniť. Nezohľadnila argumenty a dôkazy, ktoré predložilo vedenie televízie.

"Určite sa proti rozsudku odvoláme. Je to len čiastkový rozsudok, nie je to rozhodnutie vo veci celej," povedal člen manažmentu STV Branislav Zahradník. Ak by sa rozhodnutie stalo právoplatným, súd by ešte mal rozhodnúť o výške náhrady škody. Tá sa môže vyšplhať až do výšky 790 mil. korún. Zmluvu so Štúdiom Beta o prenájme vysielacieho času STV 2 na raňajkové vysielanie na obdobie od roku 1998 do 2003 podpísal krátko pred odchodom z čela STV Igor Kubiš. Jeho nástupca Milan Materák zmluvu zrušil.

Štúdio Beta podalo žalobu a súdi sa o ušlý zisk z reklamy, ktorý by mu v prípade plnenia zmluvy prináležal. Najväčší súdny spor STV sa začal na okresnom súde už v septembri. Pojednávanie vedie tá istá sudkyňa, ktorá ešte v roku 2001 rozhodla v prospech Štúdia Beta v spore s STV o platnosti zmluvy na tzv. raňajkové vysielanie. V spore však ide aj o druhú zmluvu o vysielaní bližšie nešpecifikovanej relácie na STV 2, ktorá mala platiť od roku 1998 do 2005.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu