Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Študenti môžu požiadať o preloženie termínu prijímacích skúšok

Prijímačky na dve právnické fakulty čakajú na niekoho v jeden deň
Prijímačky na dve právnické fakulty čakajú na niekoho v jeden deň

ZLATÉ MORAVCE - Prijímačky na vysoké školy spôsobujú niektorým uchádzačom problémy. V jeden deň a iba s trojhodinovým rozdielom by mali študenti robiť prijímačky na právnické fakulty v Bratislave a Banskej Bystrici. Boja sa však, že to nestihnú.

"Dcéra má prihlášku na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a tiež na práve na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Pozvánky na prijímačky nás šokovali - v Bratislave budú 23. júna o 11.45 a v Banskej Bystrici v ten istý deň o 8.30 hodine. Na oboch školách sme zaplatili manipulačný poplatok po 1 500 Sk, ale robiť obe skúšky v rovnakom termíne dcéra nestihne ani keby sme mali stíhačku. Prečo sa tieto termíny nedajú na malom Slovensku zosúladiť?" trápi sa František Šabík.

Zuzana Švecová na dekanáte bratislavskej právnickej fakulty povedala, že prijímacie pohovory budú celý týždeň podľa abecedy mien študentov. Je len náhoda, že niektoré mená padnú na oboch školách na rovnaký deň. Na dekanáte banskobystrickej právnickej fakulty konštatovali, že u nich budú prijímačky trvať tri dni a študenti, ktorí majú takýto problém, môžu do 15. mája požiadať dekana o preloženie termínu na iný deň, aby stihli oba termíny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu