Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

K maturantom sa pridali už aj vysokoškoláci!

Fronc odporúča, aby maturanti, ktorí opakovali testy, dostali deň voľna.
Fronc odporúča, aby maturanti, ktorí opakovali testy, dostali deň voľna.

BRATISLAVA - Maturanti, ktorí museli opakovať testy z matematiky, by mali dostať deň voľna navyše. Riaditeľom to odporučí minister školstva Fronc.

Študenti túto Froncovu iniciatívu označili za smiešnu. Najnovšie sa k stredoškolákom pridali aj nespokojní vysokoškoláci a na odstúpenie ministra budú vyzývať spoločným protestom budúcu stredu.

Stredoškoláci požadujú ministrovu hlavu "za nezvládnuté" maturity, vysokoškoláci za absentujúcu reformu vzdelávania na vysokých školách (VŠ) a snahu čiastočne spoplatniť vysokoškolské štúdium. "Naše protesty budú trvať dovtedy, kým minister Fronc neodstúpi a nezlepší sa situácia na VŠ," povedal jeden z organizátorov protestu Karol Klobušický.

Fronc je však, zdá sa, spokojný. Skonštatoval, že opakované maturitné testy prebehli bez vážnejších problémov. Podľa neho by študenti mali deň voľna využiť na prípravu na ústne maturity. Zároveň konštatoval, že toto je jediné právne správne riešenie "odškodnenia" študentov. Nebude teda postupovať tak, ako navrhol prezident Gašparovič, podľa ktorého by sa mal maturantom započítať ten test z matematiky, z ktorého by mali lepšiu známku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu